Ферибот  потъна край северния бряг на Мозамбик, убивайки над 90

...
Ферибот  потъна край северния бряг на Мозамбик, убивайки над 90
Коментари Харесай

Ферибот потъна край Мозамбик, убивайки над 90 души

Ферибот  потъна край северния бряг на Мозамбик, убивайки над 90 души. Корабът се е преобърнал и вследствие на бедствието, съгласно локалните управляващи, са починали минимум 91 души. За това оповестява BBC.

Властите в провинция Нампула споделиха, че на борда на ферибота може да е имало 130 души. Отбелязва се, че петима души са били избавени.

Според държавния секретар на Нампула Хайме Нето хората са бягали от епидемията от холера. Той добави, че измежду починалите вследствие на бедствието има доста деца.

„ Тъй като корабът беше препълнен и неспособен за транспорт на пасажери, той потъна “, сподели Нето.

Корабът евентуално се е насочил от Лунга към остров Мозамбик край крайбрежията на Нампула.

Според УНИЦЕФ епидемията от холера в Мозамбик е най-тежката за последните 25 години. Провинция Нампула беше една от най-засегнатите от заболяването. В същото време холерата се популяризира доста в няколко страни в Южна Африка от януари предходната година.

Мозамбикските управляващи оповестиха за 13 700 доказани случая на холера и 30 смъртни случая.

Припомняме, че преди година през март в южната част на Филипините се възпламени ферибот, на борда на който имаше към 250 пасажери и членове на екипажа. В резултат на пожара починаха 31 души.

А преди този момент край крайбрежията на Италия потъна лодка с мигранти, вследствие на което починаха над 60 души, измежду които доста деца.

Източник – BBC/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР